Follow us on the social network

picture picture picture picture

Pastori

Pastor Marius Birgean

Marturia Personala si Chemarea în Lucrarea Domnului


Marius BigreanM-am nascut la data de 19.06.1972 in Lugoj, jud. Timis intr-o familie de credinciosi baptisti. Am crescut in familia parintilor mei din localitate Gruni, frecventand din copilarie micuta biserica baptista din sat. In acea biserica, am inceput sa manifest interes pentru lucrurile lui Dumnezeu si slujirea lui Dumnezeu. Dupa finalizarea scolii primare din sat, am continuat gimnaziul la Lugoj, unde am inceput sa frecventez Biserica Baptista “Harul”. Aceasta biserica a reprezentat familia spirituala in care L-am cunoscut pe Domnul si am crescut in relatia cu El. La sfarsitul clasei a VIII-a, in Iunie 1986, am avut o criza spirituala in urma careia I-am predat viata mea Domnului, in urma unui act de incredere personala in Cristos. In luna Octombrie a anului 1987 , am marturisit credinta in botezul nou-testamentar din biserica “Harul “. Curand, am inceput un program de ucenicie crestina si am inceput sa-L marturisesc pe Domnul in diverse ocazii impreuna cu tinerii din Lugoj, simtind o dorinta tot mai intensa la slujire full-time.

Au urmat anii de liceu, ani caracterizati printr-o schimbare a vietii si putere de marturie in mijlocul colegilor nemantuiti. Au fost ani de consolidare a credintei, in ciuda unor descurajari provenite in urma educatiei materialiste/ atee primite in scoala.

Revolutia din 1989 avea sa coincida cu ultima perioada a Liceului si ivirea unei sanse nevisate: inceperea cursurilor teologice la Seminarul Teologic Baptist din Bucuresti. In toamna anului 1990, am fost acceptat sa fac parte din prima promotie integrala post-decembrista la Seminar (ulterior Institutul Teologic Baptist), fiind cel mai tanar candidat acceptat. Am facut parte dintr-o clasa numeroasa de studenti (25!), majoritatea covarsitoare a promotiei ‘94 fiind si astazi implicati in lucrare in Romania, Moldova,USA.

Vara anului 1994 a insemnat o perioada extrem de binecuvantata pentru mine, din cel putin doua motive: (a) casatoria cu Alina (20.08) si (b) ordinarea ca pastor la Biserica Baptista “Emanuel” din Timisoara (30.10).

Pe plan familial, Dumnezeu ne-a “haruit” cu multe binecuvintari, printre cele mai mari, nasterea copiilor nostri: Rebeca (1996), Debora (1999), Hadasa (2005), Michael (2007). Pe langa copiii nostri naturali, Dumnezeu ne-a mai daruit un cadou incepand cu Februarie 2013: pe micutul Laurentiu Levi, un baietel abandonat in Maternitate, dar pe care Dumnezeu a gasit cu cale sa il “alipeasca de familia noastra”. Levi este o mare binecuvantare si un motiv de multe multumiri la adresa lui Dumnezeu.

Pe planul slujirii, Dumnezeu ne-a facut parte de cea mai minunata familie spirituala in care am putut sa Il slujim pe Domnul si pe frati potrivit cu darurile primite de la El - Biserica Baptista Emanuel. Dumnezeu m-a binecuvantat cu colegi si frati deosebiti.

Pe langa slujirea din biserica, Domnul a mai deschis si alte oportunitati de a impartasi din lumina primita- prin investirea in vietile acelor care sunt chemati la lucrarea. Astfel, din toamna lui ’94, am predat cursuri teologice la Institutul Biblic Baptist Timisoara si ulterior, la cursurile de Masterat in Teologie oferite de Seminarul Central din Minneapolis (filiala Arad). Deasemenea, implicarea in media (reviste crestine, radio, TV) a fost o forma de slujire careia i-am acordat prioritate, in masura posibilitatilor ivite.

Activitati preferate: citit, scris si calatorii in locuri de interes istoric.
Disciplina teologica preferata: Istoria Crestinismului.
Erou biblic preferat: Avraam, Moise, David, Apostolul Pavel
Autor preferat: John Piper, D. A. Carson, Albert Mohler, A.W. Tozer, Jerry Bridges
Model de predicator contemporan preferat: John Mac Arthur, Steve Lawson, Erwin Lutzer, Alister Begg
Carte preferata (in afara de Biblie): The Valley of Vision (rugaciuni puritane), scrierile puritanilor; (aproape) tot din scrierile autorilor amintiti mai sus