Follow us on the social network

picture picture picture picture

Misiune

Misiunea bisericii Emanuel
"Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh."

Chemarea la slujire


Misiune Viziunea lucrarii de misiune: "Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatalui si al Fiului si al Sfântului Duh. Si învatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi în toate zilele, pâna la sfârsitul veacului.” Matei 28:19-20 Lucratorii implicati in aceasta lucrare sunt: - Iuga Gusti - Lavric Cornel - Murariu Pavel

La fel ca toate celelalte lucrari ale bisericii, misiunea are o importanta vitala deoarece este principala lucrare orientata spre exterior. Daca celelalte lucrari sunt esentiale in cresterea spirituala a membrilor bisericii si in dezvoltarea lor sanatoasa ca si slujitori, prin misiune biserica se investeste in transmiterea Cuvantului lui Dumnezeu celor din lume Libertatea pe care o avem astazi de a planta noi biserici, de a aborda direct persoanele necredincioase, reprezinta oportunitati ce nu trebuie irosite. De asemenea, resursele materiale cu care Dumnezeu ne-a binecuvantat in aceste vremuri sunt avantaje pe care le putem folosi in aceasta lucrare. Dar exista si piedici, exista si ispite. Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntam (in special in mediul urban si a persoanelor tinere) este faptul ca intr-o vreme a libertatii de exprimare, lumea se ghideaza dupa ideea ca omul are libertatea de «a crede ce vrea» iar in mintea lor nu mai exista Adevar Absolut. Este o sabie cu doua taisuri pentru ca poti contesta destul de usor anumite «credinte false» ale lor, dar in acelasi timp, nu iti poti permite ca argumentele cu care vi sa susti mantuirea si relatia personala cu Dumnezeu ca unica solutie salvatoare sa fie subrede.

In aceste conditii, cea mai mare greseala pe care o poate face o biserica este sa trimita intre oameni misionari nepregatiti din punct de vedere spiritual, dar si din punct de vedere al experientei in munca cu oamenii. Nu ne putem permite sa mergem inaintea lor cu o marturie nesigura, cu argumente superficiale! De «adevaruri relative» este plina lumea. Noi trebuie sa oferim optiunea singurului Dumnezeu Adevarat, a singurului Adevar Absolut! Si daca nu nu facem lucrul acesta intr-un mod indraznet, cu argumente realiste, succesul nostru in aceasta lucrare va avea de suferit. Poate ca o solutie ar fi organizarea de seminarii destinate fratilor interesati sa se implice in misiune pentru a ii pregati pentru unele din situatiile cu care se vor confrunta in lucrare. Rugati-va pentru mantuirea oamenilor care ajung in contact cu misionarii bisericii noastre, dar si pentru antrenarea fiecarui membru al bisericii noastre in evanghelizarea personala la rudelor, vecinilor si colegilor lor.

«O biserica ce nu mai face misiune sau nu mai primeste misiune este o biserica pe moarte»

«Mi-a fost foarte greu sa inteleg ca s-ar putea sa nu vad niciodata roadele muncii mele»

«Munca unui misionar nu se masoara neaparat in roadele culese, ci in semintele semanate»